Op 19 en 20 september hebben 118 deelnemers kennis gemaakt met duurzame voorbeelden van landbouw- en voedselinitiatieven, in 7 locaties door het hele land. Hieronder geven we jullie een paar impressies in woord en beeld van een geslaagd weekend. Heb je de excursies gemist? Voedsel Anders is van plan om volgend jaar degelijke weekenden vaker te doen. Te be continued.
Wat is de realiteit van de boer(in)? Welke keuzes kunnen we maken voor de biodiversiteit, het klimaat, de voedselproducenten en een gezondere voedselomgeving? Tijdens de excursies kregen de deelnemers te horen hoe de initiatieven deze vragen in de praktijk oppakken.
Lees hieronder de impressies van de excursies en bekijk de foto’s of video’s:
- Gelderland: CSA-tuinderijen
de Nieuwe Ronde, Pluktuin Sayuran en de Ommuurde Tuin
Wageningen, 19 september 2020 - Gelderland: Echt duurzame graan, brood & bier korte keten
Stichting De Wageningse Korenschoof Molen de Vlijt, Stadsbrouwerij Wageningen + Wagenings Wijngoed
Wageningen, 20 september 2020 - Noord-Brabant: Kaas in de Kempen
Kaasboerderijen de Hooiberg en de Ruurhoeve
Bladel en Hoogeloon, 19 september 2020 - Overijssel: Succesvolle voedselcoöperatie
Voedselcoöperatie Autark
Broekland, 19 september 2020 - Zuid-Holland: Voedselbos
Natuurgoed Ziedewij
Barendrecht, 19 september 2020 - Zuid-Holland: Voedselomgeving
Fietstocht door vele initiatieven
den Haag, 20 september 2020